Bridge the gap between operations & engineering
Bridge the gap between operations & engineering
Bridge the gap between operations & engineering

ErgoS verzorgt mock-up voor brugbedienzaal

Afgelopen week heeft ErgoS een mock-up verzorgd voor de gebruikersgroep van een verkeercentrale voor de bediening van bruggen op afstand. Met behulp van de mock-up zijn we met de gebruikers op zoek gegaan naar de meest geschikte inrichting voor de nieuwe bedienzaal.

Een mock-up is een nabootsing op ware grootte van de inrichting van een ruimte met werkplekken. De werkplekken worden gemaakt met eenvoudige houten tafels en daarop houten beeldschermen, toetsenborden, e.d. Met een mock-up kun je verschillende opstellingen uitproberen en een idee krijgen van bijvoorbeeld de afstanden tussen werkplekken en zichtlijnen. De verschillende onderdelen van de mock-up zijn gemakkelijk verplaatsbaar.

Een mock-up kan ook gebruikt worden om het belang van verandering bij de gebruikers onder de aandacht te brengen. Het is de methode om gebruikers ‘hands-on’ ervaring te geven met het nieuwe ontwerp.┬áDat kan essentieel zijn voor de acceptatie van het eindresultaat door alle betrokkenen. Daarnaast helpt een mock-up ook om snel praktische oplossingen te vinden bij gedetailleerde ontwerp vragen.

 

©2016 Ergos    |     Disclaimer     |     Sitemap
Ontwerp: Webton.nl