Bridge the gap between operations & engineering
Bridge the gap between operations & engineering
Bridge the gap between operations & engineering

Ergonomie Opleidingen

Bent u een professional en wilt u in korte tijd uw professionele vaardigheden op ergonomisch gebied aanscherpen of nieuwe vaardigheden ontwikkelen? Heeft u behoefte aan praktische handvatten voor een beter resultaat? Volg dan één van onze cursussen.

De cursussen hebben een sterk interactief  en in ons aanbod wisselen theorie en praktische oefeningen elkaar af. Naast klassikale kennisoverdracht gaan deelnemers in kleine groepen aan de slag. Door deze werkwijze is er veel ruimte voor inbreng uit uw eigen werkpraktijk en hebben de cursussen een hoog leerrendement. Onze docenten hebben ruime ervaring in ergonomische onderzoeks-, ontwerp-, en adviesprojecten.

ErgoS richt zich met haar cursussen op professionals. Onze cursussen zijn zodanig opgezet dat u zo weinig mogelijk dagen weg bent. Dat houdt in dat het programma compact en intensief is. Opeenvolgende cursusdagen bieden wij aan inclusief lunch, diner, overnachting en ontbijt. In overleg kan hiervan worden afgeweken.

De open-inschrijving cursussen vinden plaats in een hotelaccommodatie, op een goed bereikbare plaats, centraal in Nederland. Een cursusgroep bestaat uit maximaal 18 deelnemers.

Heeft u vragen over onze cursussen? Of wilt u graag advies bij het vinden van de cursus die het beste bij u past? Onze trainers helpen u graag! Ook kunt u een gratis vrijblijvend een studieadviesgesprek aanvragen.

Bel: 053-4280500 of mail: contact@ergos.nl
Download hier uw inschrijfformulier.

Ons aanbod

Hieronder een kleine greep uit ons aanbod van praktijkgerichte cursussen en workshops, een overzicht van ons hele aanbod kunt u vinden op www.ergonomieopleidingen.nl.

Cursus Ergonomie

De Cursus Ergonomie is een complete twaalfdaagse cursus waarin het vakgebied van de ergonomie in de volle breedte wordt behandeld. In de cursus richten we ons op een methodische aanpak en het achterhalen van praktische verbetermogelijkheden in zeer uiteenlopende werksituaties. In de cursus komen in een gevarieerd programma vrijwel alle deelgebieden van de ergonomie aan bod:

  • Ergonomisch ontwerpen en systeemaanpak
  • Mensmeetkunde en fysieke belasting
  • Waarneming en informatieverwerking
  • Functie- en organisatieontwerp
  • Beeldschermwerk, mens-computer interactie en software-ontwerp
  • Omgevingsfactoren

Aan het eind van de cursus werkt u aan een praktijkopdracht. Onder de cursisten worden onderwerpen uit de eigen werksituatie verzameld, waarmee u op locatie een groepsopdracht gaat uitvoeren. Ieder groepje krijgt hierbij begeleiding van een docent. Op de  slotdag van de cursus presenteren alle groepen hun resultaat. De cursus wordt gegeven op HBO niveau. Er is geen speciale voorkennis vereist.

De volledige cursusinformatie kunt u vinden op: www.ergonomieopleidingen.nl/…cursus-human-factors-ergonomie/ . Wilt u meer informatie? Bel 053-4280500 of mail contact@ergos.nl

Incompany: altijd een passend programma

Wilt u de ergonomische invalshoek toevoegen aan uw bedrijfsvoering? ErgoS biedt bedrijven een praktisch incompany programma. Volledig op maat, aansluitend op de situatie in uw bedrijf of branche.

De kracht van ErgoS (incompany)trainingen ligt op het gebied van:

  • Fysieke belasting: gericht op analyse van fysieke belasting, op de aanpak en het voorkomen van te hoge of te lage fysieke belasting, op het ontwerpen van werkplekken en op duurzame inzetbaarheid van medewerkers.
  • CCTV: gericht op het op de juiste manier toepassen van camerabeelden bij de beheersing en besturing op afstand van allerlei bedrijfsprocessen. ErgoS heeft hiervoor, samen met een aantal nadere partijen, praktische richtlijnen voor ontwikkeld.
  • Graphics voor procesbesturing: in vrijwel iedere controlekamer besturen operators bedrijfsprocessen door middel van schematische graphics op de beeldschermen. Hoe kunt u die besturing efficiënt inrichten met overzichtelijke graphics zodat iedereen door de bomen het bos nog steeds ziet? Aan de hand van praktische richtlijnen leert u om uw eigen graphics te bouwen.

Staat het onderwerp van uw incompany training op ergonomisch gebied hier niet genoemd?  Informeer dan vrijblijvend naar onze mogelijkheden voor een training op maat voor uw bedrijf. Bel 053-4280500 of mail contact@ergos.nl .


Center for Registration of European Ergonomists
Register Ergonoom (Eur. Erg.) en Masterclass Ergonomie

Heeft u al een ruime basiskennis in de ergonomie en heeft u de ambitie om geregistreerd ergonoom te worden? Onze cursussen zijn heel geschikt om verder te bouwen aan de benodigde kennis en vaardigheden voor registratie. Bij voldoende deelnemers verzorgt ErgoS bovendien de Masterclass Ergonomie waar iedere deelnemer individueel wordt begeleid naar het kennisniveau van Register Ergonoom. We kunnen samen met jou kijken of de Masterclass Ergonomie bij jou past. Vraag een vrijblijvend studieadviesgesprek aan. Bel: 053-4280500 of mail: contact@ergos.nl.

 

©2016 Ergos    |     Disclaimer     |     Sitemap
Ontwerp: Webton.nl