Bridge the gap between operations & engineering
Bridge the gap between operations & engineering
Bridge the gap between operations & engineering

Software

In veel van onze projecten is software ontwerp ofwel de kern van het project of nodig als onderdeel van het project. De meeste van onze projecten zijn een mix van HMI ontwerp en het ontwerp van de fysieke werkplek en de benodigde hardware. Sommige projecten zijn louter administratieve applicaties, zoals database applicaties voor het bank- en verzekeringswezen, andere worden geïntegreerd met machine interfaces. Schermoppervlak varieert van smartphone formaat tot meerdere desktopschermen en videowalls.

Op het gebied van ontwerpprojecten in de softwaresector, biedt ErgoS ondersteuning op het gebied van:

  • Complexe database-applicaties, bijvoorbeeld voor ERP, gezondheidszorg of de financiële sector.
  • Complexe real-time verwerking, bijvoorbeeld voor verkeersleiding, procesautomatisering, energiedistributie en monitoring.
  • Digitalisatie van (document) workflow.

Onze projecten

Gastransport
Dienstverlening

Gastransport - Dienstverlening

GTS gaat in de komende jaren de op maat gemaakte software vervangen. ErgoS is vanaf het allereerste begin bij dit vervangingstraject betrokken. We zijn gestart met een hiërarchische taakanalyse voor gaslevering en het vaststellen van de Human Factors eisen voor de selectie van softwareleveranciers. Een aandachtspunt waren de voor- en nadelen van de zogenoemde ‘world map systems’. ErgoS heeft een ontwerp gemaakt voor de complete stijl, aansluitend op alle noodzakelijke symbolen en statussen en regels voor het ontwerpen van beeldscherminformatie. ‘World map’ kenmerken worden gebruikt in een klein aantal ontwerpen.

Uniface
Ontwerpen voor applicatie ontwerpers

Uniface - Ontwerpen voor applicatie ontwerpers

Uniface is het framework voor het ontwerpen van database-applicaties. De applicaties kunnen platform-onafhankelijk worden gedefinieerd en ontworpen. Het framework automatiseert een groot deel van de standaard acties op database, record en field niveau.

Uniface wilde een herontwerp met een hogere ergonomische kwaliteit en een eigentijdse look & feel, om zo aantrekkelijk voor de jongere bevolking van softwareontwikkelaars te blijven. Kenmerkend voor het project is het onderzoek naar de mentale belasting van software ontwerpers tijdens het uitvoeren van de ontwerpfase.

Erik Mulder van ErgoS verzorgde de keynote ter afsluiting van de najaars conferentie 2015 van Face-toFace, de vereniging van Uniface gebruikers.

©2016 Ergos    |     Disclaimer     |     Sitemap
Ontwerp: Webton.nl